Matkailu

 

Olen Niina, kolmekymppinen intohimoinen seikkailumatkailija. Ensimmäiset muistoni seikkailuista ovat vuosikymmenten takaa. Olimme Lapissa, ja pääsin ensimmäistä kertaa porovaljakon matkaan. Pakkanen paukkui, vauhti oli epätasaista ja lumi pöllysi kasvoille – ja minä nautin menosta!

Talviset seikkailut jatkuivat laskettelun ja lumilautailun muodossa. Kun kipinä vauhdikkaisiin lajeihin oli syttynyt, sitä ei sammuttanut enää mikään! Janosin uusia seikkailuita, jotka antaisivat uusia, unohtumattomia kokemuksia. Rakastan ulkoilmaseikkailuita, jotka haastavat kehon ja mielen tunnustelemaan rajojaan, turvallisuudesta ja hauskuudesta tietenkään tinkimättä. Luonnossa oleilu on myös erinomainen tapa unohtaa arjen kiireet ja kaupungin häly.

 

bunji hyppy

 

Rakastan edelleen lunta ja kirkkaita talvipäiviä. Mutta matkustan elämysten perässä tietysti muihinkin vuodenaikoihin. Herääminen teltasta aurinkoiseen kesäaamuun lintujen laulaessa on vertaansa vailla. Samaa voi sanoa ruskan värjäämän maiseman katselemisesta vaaran laelta. Ja kevääseen jään alta heräävän luonnon tarkkailu on mykistävä kokemus! Harrastan talvilajien lisäksi melomista, vaeltamista ja kiipeilyä.

Reissaan unohtumattomien kokemusten perässä myös ulkomaille. Suurin osa matkoistani kohdistuu Eurooppaan, mutta olen myös selvinnyt benji-hypystä Viktorian putouksilla ja ajanut prätkällä Boliviassa. Retkieni myötä olen tutustunut moniin kulttuureihin, nähnyt ällistyttäviä maisemia, tarkkaillut eläimiä ja maistellut mitä erikoisimpia herkkuja.

Haluan blogini kautta jakaa intohimoni seikkailumatkailuun, antaa vinkkejä ja kannustaa lukijoitakin nauttimaan matkailusta seikkailulliseen henkeen. Retkieni aikana olen myös tutustunut uusiin ihmisiin – kenties meidänkin tiemme vielä kohtaavat!

 

adventure travel collage