Seikkailumatkailu

Hyppää seikkailumatkailijan kyytiin!

Suomalainen seikkailija on seikkailumatkailuun erikoistunut blogi. Se syntyi halusta kannustaa muitakin seikkailemaan luonnossa. Haluan myös jakaa kokemuksiani erilaisista seikkailuista – kenties ne sytyttävät sinussakin kipinän lähteä seikkailemaan!

 

Suomessa on nykyään hurjasti mahdollisuuksia toinen toistaan mahtavampiin seikkailuihin. Täällä on luonnonpuistoja, tuntureita, järviä, jokia ja merenrantaa. Täällä voi hiihtää, luistella, meloa patikoida ja matkata poro- tai koiravaljakon kyydissä. Seikkailumatkailun monipuolisuutta lisää myös vuodenaikojen vaihtelu.

Ulkomailla seikkailu tarkoittaa taas uudenlaiseen ilmastoon ja ympäristöön tutustumista. Se on myös loistava tapa tutustua paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin! Mistä seikkailumatkailussa sitten on kyse? Se tarkoittaa aktiivista matkailua, jonka aikana harrastetaan yhtä tai useampaa lajia. Seikkailumatkat vievät lähes poikkeuksetta luontoon, joten luonnossa oleilu on niiden tärkeä osanen. Itse olen oppinut seikkailemalla hurjasti omasta kotimaastani ja muista maista – paljon enemmän kuin maantiedon ja historian tunneilla. Seikkailumatkat ovat loistava tapa saada ainutlaatuisia, unohtumattomia kokemuksia!

Itse pidän tärkeänä myös ympäristönäkökulmaa, joten pyrin matkustamaan mahdollisimman kestävällä tavalla, luontoa vahingoittamatta ja sitä syvästi kunnioittaen. Ja luonnon helmassa oleilu on myös tapa havahtua sen suojelun tärkeyteen.

 

adventure travel collage

 

Seikkailumatkat voi jakaa sen mukaan, miten haastavia niihin sisältyvät aktiviteetit ovat. Vaativat seikkailumatkat voivat vaatia vuosien treenausta, ja niiden tarkoitus on kehittyä lajissa ja haastaa itseään. Tällaisia matkoja voivat olla esimerkiksi vaellukset tai kiipeilymatkat haastavissa olosuhteissa. Mutta hurjapäisyys ei ole ehto seikkailumatkoille. Niitä ovat myös hidastahtiset patikkaretket ja lyhyet melontarupeamat. Seikkailla voi myös, vaikka liikkuminen on rajoittunutta.

Tässä blogissa käsitellään sellaisia seikkailuita, jotka vaativat joitain varusteita ja jonkinlaista lajiin perehtymistä, mutta ovat kuitenkin kaikkien saavutettavissa. Jotkut seikkailut eivät vaadi minkäänlaisia erityistaitoja, vaan vain uteliasta ja reipasta mieltä! Aloittelevalle seikkailijalle suosittelen ohjatun matkan valitsemista. Se on taatusti turvallista, omalle osaamistasollesi sopivaa, eikä suunnittelutyö ole ainoastaan omalla vastuullasi.

Matkat voivat olla valmiiksi suunniteltuja tai omatoimimatkoja. Melonta- ja vaellusmatkani kotimaassa suunnittelen itse ja matkaseuralaisteni kanssa, Lappiin ja ulkomaille lähtiessäni taas yhdistelen usein omatoimimatkaa ja valmista ohjelmaa.

Hyppää siis kyytiin, jos haluat seurata seikkailuitani!

 

Talvi vaellusretki